Vandenberg’s MoonKings

Vandenberg-studioNadat Vandenberg tijdens de huldiging van FC Twente een nieuw nummer – A number one -ten gehore bracht, waren de geruchten niet van de lucht. Hij zou weer gitaar spelen en aan een cd werken. In interviews zinspeelde hier hier ook op. Ook op zijn eigen website is dit al enige tijd te lezen.

Eerlijk gezegd vond ik – een Vandenberg fan van het eerste uur –A number one A number one – een waardeloos nummer. Het klinkt als een bewerkte versie van We are the champions. De live versie is helemaal een vertoning. De zanger zingt hier gewoon vals en Adje’s gitaar is niet eens ingeplugd wat tijdens de gitaarsolo duidelijk te zien is. De tekst en een vertaling van A number one is op de FC Twente site te vinden.
FC Twente – A Number One – Adje Vandenberg

Ik was echter aangenaam verrast toen het Nederlandse tijdschrift Gitarist op 8 november het volgende bericht  op Facebook plaatste:

Whoa, dat was geweldig! Gitarist was in de Wisseloord Studios in Hilversum en kreeg vier tracks te horen die Adje Vandenberg daar de afgelopen weken met zijn nieuwe band opnam. Binnenkort meer daarover, op Gitarist.nl én in onze januari-editie!
Ook ik ben natuurlijk enorm benieuwd naar deze opnames. Hoe klinkt Vandenberg anno 2013/2014? Wat voor soort nummers? Welke bandleden? Gitaargeluid? etc.

Helaas moeten we nog even wachten….Tenzij er ergens een opname opduikt.! Ik ga in ieder geval internet in de gaten houden!

Update:

Inmiddels is er alweer genoeg bekend. De band heet Vandenberg’s MoonKings. Samen met zanger Jan Hoving en de Sem Christoffel (bas) en Mart Nijen Es (drums) die beiden afstudeerden aan de Artez popacademie in Enschede, nam Vandenberg het debuut album op. De cd komt 21 februari 2014 uit en de band gaat vervolgens op toernee. In Nederland spelen ze in Uden en in Zoetermeer.

In de komende slagwerkkrant staat een interview met de drummer, Martijn Nijen Es. Online is een stukje te lezen.

In het januari nummer van tijdschrift Gitarist een interview met the man himself.

Ook in Bluesmagazine en bluesalone staan interviews met Vandenberg.

Een interview met de meest beroemde gitarist van Nederland.

Enkele video clips van de band:

Vandenberg’s MoonKings – Breathing (Official Video)

Vandenberg’s MoonKings – Lust And Lies (Official Video)

Vandenberg’s Moonkings @ De Boerderij – Burning Heart

Een goede publieksopname van een volledig recent concert in Parijs is hier te zien.

 

Je steunt mijn blog ook door de cd te kopen bij:

Muziek (728x90)

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.