Hoe koop je bij DealeXtreme?

Zoals je in een eerdere blog kon lezen koop ik wel eens produkten online. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland zoals bij AliExpress maar ook bij DealeXtreme. Wat is mijn ervaring met DealeXtreme?

DE
De NL website van DealeXtreme

DealeXtreme, ook wel DX genoemd, is een grote online winkel die ooit klein begonnen is met de verkoop van gadgets. Tegenwoordig zijn het Chinese reuzen wat online verkoop betreft en hebben ze websites in verschillende landen en talen. Inmiddels verkopen ze veel meer dan gadgets.

Wanneer je goed rond kijkt kan je ook bij DealeXtreme zeer voordelig uit zijn. Toch met je – zoals overal – goed opletten voordat je wat koopt.

De veiligheid en betrouwbaarheid zijn prima in orde. Daar hoef je het niet voor te laten. Betalen doe je altijd vooruit in een beveiligde omgeving met een Credit Card, WebMoney of PayPal. Bij het gebruik van PayPal betaal je soms extra kosten.
Eventuele vragen via de mail worden ook altijd netjes (in het Engels) beantwoord. DealeXtreme heeft ook een goede ‘Veel gestelde vragen‘ (FAQ) pagina in het Nederlands. 
Verzenden is bij DealXtreme altijd gratis! Bezorging is bij enveloppost gewoon door PostNL en bij pakketten door een koerier.

Waar moet je verder rekening mee houden?

– Dat de garantieperiode veel korter is dan we in Nederland gewend zijn; 150 tot 365 dagen. Defecte producten kan je terugsturen maar een deel van de verzendkosten is voor eigen rekening. Omdat je het product naar China moet sturen kan dat prijzig zijn (en weg is je voordeel).

– Je moet rekening houden met invoerrechten. Wanneer de totale waarde echter onder de €22 blijft hoef je geen invoerrechten te betalen. Daarboven moet je invoerrechten en inklaringskosten betalen (aan de koerier). Het is daarom verstandig om te kijken of je echt veel goedkoper uit bent. Ik laat goederen boven de €22 altijd in afzonderlijke pakketjes met een waarde onder de €22 versturen. Bereken de eventuele Douanekosten hier. Vraag altijd om je een officiële rekening te mailen wanneer je niet van plan bent een account aan te maken (wanneer je een account hebt is dit daar terug te vinden). Je kan dit nodig hebben om je spullen in te klaren bij de Douane of om de waarde aan te tonen.

– Gemiddeld duurt het tussen de twee en zes weken voordat je de goederen ontvangt. Wanneer je iets snel nodig hebt is het dus niet interessant. Je ontvangt na betaling en na verzending altijd een e-mail met een Track & Trace code. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik mijn bestelling ook wel eens in een week binnen had. Sommige spullen worden vanuit een depot in Europa verzonden. Het ligt er dus aan waar het vandaan moet komen. Je weet dat niet van tevoren.

– Een account aanmaken is niet nodig maar wel makkelijk voor toekomstige bestellingen en om de afhandeling van je bestelling te volgen of om vragen te kunnen stellen.

Bij DealXtreme kan je als consument gelukkig gewoon één product kopen en ben je niet genoodzaakt er gelijk tien af te nemen! 

Mijn ervaring met DealeXtreme is, wanneer je met het bovenstaande rekening houdt, altijd heel goed geweest. Wanneer je rekening houdt met de wat langere leveringstijd kan je ook voor kerst-, Sinterklaas en verjaardagskanootjes heel voordelig uit zijn!

Op de DE website zie je veel producten die je in Nederland ook kan kopen. Alleen zijn ze bij DX (nog) veel goedkoper!  

 

Lees ook mijn blog met mijn ervaring en tips over het kopen bij AliExpress en DennisDeal.

Op het gebied van elektronica (Autoaccessoires, Computers, Camera’s, Fototoestellen, Android, Apple producten, Audio, Video, Kampeer & Survival spullen) zijn Fasttech en Mini in the Box goede en voordelige adresjes.

Ben je op zoek naar (sport) mode, schoenen, tassen, kleding of sieraden, dan is Lightning in the Box wellicht interessant voor je. De kortingen lopen daar soms flink op!

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.