Let hierop bij een bluetooth koptelefoon

Afgelopen zaterdag ontving ik een eenvoudig bluetooth koptelefoontje dat ik onlangs besteld had. Ik had de koptelefoon niet zozeer besteld om naar muziek te luisteren, daarvoor heb ik immers al mijn KZ-Ate waar ik zeer tevreden mee ben. Ik wilde deze koptelefoon gebruiken bij het gitaarspelen.
Sinds ik mijn versterker en effecten de deur uit heb gedaan gebruik ik namelijk enkel (iOS) gitaar apps (zie mijn eerdere blog hierover).
Dat werkt perfect. Tot dit koptelefoontje een ‘probleem’ aan het licht bracht waar ik nog niet bij had stilgestaan.

Hoezo?

Misschien is het handig om even te zeggen hoe ik dan gitaar speel via mijn iPhone of iPad.
Ik doe de kabel van mijn gitaar (en soms MIDI keyboard) in een Apogee Jam die het signaal digitaal maakt en verbind dit kleine apparaatje met de lightning poort van mijn telefoon of iPad.
Vervolgens open ik de app op mijn iPhone/iPad en kan ik gaan spelen. Het geluid gaat dan via de speaker van de telefoon.
Aangezien dat geluid niet optimaal is gebruik ik een bedrade hoofdtelefoon. Om mijn oren wat te beschermen heb ik liever een ‘on/over ears’ model in plaats van een ‘in ears’ model.

Nu dacht ik laatst dat het handig zou zijn wanneer ik een draadloze koptelefoon zou gebruiken. Dat geeft meer bewegingsvrijheid. En het scheelt ook nog een kabel. Vandaar de aanschaf van een eenvoudige draadloze bluetooth hoofdtelefoon.
Met een draadloze koptelefoon blijft er slechts één kabel over; de kabel tussen mijn gitaar en de  Apogee Jam. En die kan zo lang zijn als je zelf wilt. Momenteel gebruik ik een gitaarkabel van 2 meter maar ik heb er ook nog een van 6 meter liggen.
Met een lange gitaarkabel kan ik de telefoon (of iPad) in een standaard plaatsen of ergens neerleggen en heb ik thuis voldoende ruimte. Bovendien hoeft de telefoon dan niet op schoot te liggen.

Maar

Jammergenoeg is geen enkele iOS app die ik gebruik bluetooth compatible. Het geluid komt standaard uit de speakers van het toestel of via de 3,5mm koptelefoonaansluiting.
Helaas.
Helemaal omdat tegenwoordig steeds meer telefoons en iPads zonder 3,5mm koptelefoonaansluiting worden uitgebracht omdat dit ook makkelijk via bluetooth kan.
Maar dan moet de app dit natuurlijk wel ondersteunen!

Nou is dat momenteel geen onoverkomelijk probleem omdat ik een bedrade koptelefoon met een langere kabel kan gebruiken.
Maar mocht ik straks een nieuwe(re) iPhone of iPad kopen dan is het wel iets om rekening mee te houden. Tenzij de door mij gebruikte apps binnenkort aangepast worden.

 

Ik heb de makers van de door mij gebruikte apps inmiddels gevraagd of de bluetooth functionaliteit binnenkort beschikbaar komt. ToneStack stuurde nog dezelfde dag onderstaand bericht.

 

ToneStack ios app e-mail reply

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.