Mijn ervaring met DennisDeal

Steeds vaker zie ik de postbode met pakketjes uit het buitenland – met name China – langskomen. Hoe ik dat weet? Omdat ik het hem gewoon gevraagd heb.
De postbode bezorgt de kleine envelop pakketjes en op het afhaalpunt van PostNL hier in de buurt liggen de grotere pakketten. En dat zijn er veel.

Ik ben zelf regelmatig ontvanger van een brievenbuspakketje of afhaalpakket. In toenemende mate koop ik spullen via internet. Gewoon omdat het makkelijk is.
Niet alleen een nieuwe wasmachine en hondenvoer – om maar wat te noemen – maar ook vakanties of een weekje weg boek ik altijd online.

Alleen (computer en telefoon) gadgets koop in in het buitenland. In China wel te verstaan. Dat gaat altijd prima. Je moet er even op wachten maar als je geen haast hebt maakt dat niet uit. Helemaal net wanneer het zo goedkoop is.

Mijn laatste ‘ontdekking’ is DennisDeal. Een bedrijf dat in 2014 is opgericht en zijn spullen direct bij de fabrikant inkoopt. Het voordeel daarvan is dat alle overbodige (en dure) tussenhandelaren er uit zijn. Het voordeel komt direct bij de klant terecht. Bij jou dus!

Verzendkosten & garantie

Bij DennisDeal betaal je geen verzendkosten en heb je een niet goed, geld terug garantie. Natuurlijk is er een website in het Nederlands, zijn de prijzen in Euro’s en kan je gewoon veilig met iDeal, Credit Card of PaypPal betalen. Mocht je een vraag hebben dan krijg je binnen 24 uur antwoord, in het Nederlands! Ik heb het zelf mogen ervaren en had al binnen een half uur antwoord op mijn vraag.

Dennis Deal geeft een jaar garantie op alle producten. Wanneer het product niet bevalt of defect is kan je het terug sturen. De verzendkosten moet je wel zelf betalen.
Mijn ervaring is dat de verkopers super klantvriendelijk en behulpzaam zijn. De klant is echt koning! Mocht je product bij aankomst beschadigd zijn of erger, niet werken, dan krijg je meestal gratis een nieuw product toegestuurd. Dat is mijn ervaring tenminste. Belangrijk is wel dat je direct na ontvangst contact met ze op neemt en foto’s meestuurt.

Assortiment

DennisDeal verkoopt veel. Alles is overzichtelijk in categorieën ingedeeld. Binnen een categorie kan je weer verder zoeken. Soms is de onderverdelen wat apart. Zo is de groep Huisdieren onder de categorie Huis/Tuin/Keuken terug te vinden. Maar wanneer je daar specifiek naar op zoek bent kan je ook gewoon het zoekveld gebruiken. Dan kom je direct op de juiste pagina terecht.

Categorieen:

HUIS/TUIN/KEUKEN
SMARTPHONE/TABLET
AUTO/FIETS/MOTOR
KABELS
COMPUTER/LAPTOP/GAMING
ELEKTRONICA/FOTO
GEREEDSCHAP
FASHION/SIERADEN/HORLOGE
BEELD/GELUID
VERZORGING
SPORT/OUTDOOR
SPEELGOED/HOBBY’S

Bestellen

Zoals eerder gezegd bestel je gewoon in het Nederlands en betaal je veilig met iDeal (of credit card/Paypal). De prijzen zijn in Euro’s en er zijn geen verzend- of andere bijkomende kosten.

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je netjes een e-mail bericht met de gegevens van je bestelling en de verwachte levertijd. Hierbij houden ze duidelijk een slag om de arm. In de praktijk duurt het ergens tussen de 7 en 14 dagen, is mijn ervaring tenminste.

Wanneer je bestelling verzonden is ontvang je hiervan wederom een melding.

Ook wel eens fijn: registratie is niet verplicht bij een bestelling. Wel makkelijk omdat je de bestelling makkelijk kan volgen.

Invoerrechten

Wanneer je een bestelling plaatst is het goed om te weten dat je in Nederland invoerrechten moet betalen wanneer de waarde van je bestelling boven de €22 ligt. Is de waarde van je bestelling hoger dan €22 dan moet je daar dus invoerrechten over betalen. Nu controleert de Belastingdienst niet alle pakketjes en kan je de gok wagen. Wordt je pakketje er toch uitgehaald dan zal je invoerrechten & BTW  moeten bijbetalen. Mocht dat het geval zijn dan ontvang je bericht van de Douane.
Zelf laat ik bestellingen met een hogere totaalwaarde altijd verspreid versturen zodat de waarde van ieder pakje onder de €22 blijft. Maar bij grotere producten kan dat niet.

De verzending bij DennisDeal is altijd gratis. Mocht je haast hebben en er voor kiezen je bestelling tegen bijbetaling via een koerier te laten verzenden dan worden de kosten hiervan bij de waarde van je bestelling opgeteld.

Mijn ervaring is dat veel producten zo goedkoop zijn dat je zelfs met de kosten  van invoerrechten en BTW nog goedkoper uit bent.

Veiligheid

Met de veiligheid zit het tegenwoordig wel goed. Je iDeal betaling verloopt via een beveiligde verbinding en de verkopers van producten staan onder direct toezicht van DennisDeal.

Je leest wel eens negatieve verhalen maar dat blijkt in de meeste gevallen om dubieuze bedrijven te gaan waar mensen direct – dus zonder tussenkomst van een controlerende partij – iets hebben gekocht. Dat kan ook in Nederland gebeuren en is natuurlijk niet leuk.
Zelf heb ik nog nooit een slechte ervaring gehad met aankopen in China. Er is wel eens wat mis gegaan maar ik kreeg dan of mijn geld terug of een vervangend product (soms met een kadootje). Klantvriendelijkheid staat in China echt nog hoog in het vaandel. Dat kunnen sommige Nederlandse ondernemers nog wat van leren.

Je moet zoals bij alle aankopen natuurlijk ook een beetje je eigen verstand gebruiken. Kijk goed naar de foto’s, stel eventueel aanvullende vragen in het Nederlands via de mail of bestel een proefexemplaar.

Ook benieuwd naar wat je voordelig bij DennisDeal kan kopen, de Dagdeal met extra hoge korting of gewoon alle aanbiedingen?

dennisdeal ervaring beoordeling

Lees ook mijn veelgelezen blog over kopen bij AliExpress

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

Een reactie

  1. Peter
    9 februari 2017

    Fijne site! Heb inmiddels ook een bestelling geplaatst voor een android tv box. Voor de helft van de prijs hier in de webwinkels en zelfde merk!

Reacties zijn gesloten.