Bevallen mijn KZ-ATE oordopjes?

De mobiele telefoon is tegenwoordig meer dan een toestel om mee te bellen. Voor mij is mijn telefoon naast mijn camera, agenda, navigatie- en sportapp ook een mp3 / mp4 speler en gitaareffect/versterker. En daarvoor gebruik ik een koptelefoon of oordopjes. Mijn voorkeur gaat uit naar ‘in ear’ oordopjes omdat die nu eenmaal makkelijker mee te nemen zijn. Bovendien vind ik het geen gezicht om met zo’n enorme koptelefoon op mijn hoofd rond te lopen.

Omdat in verschillende media vol lof over de nieuwe en opvallend goedkope Chinese KZ-ATE oordopjes werd geschreven heb ik er zelf – nieuwsgierig als ik ben – ook maar één besteld (€8). Twee weken geleden werd het koptelefoontje bezorgd.

De bestelde KZ-ATE Stereo oordopjes zijn goed verpakt in een stevig doosje. Er zitten twee extra rubberen oordopjes in verschillende maten bij.
Het koptelefoontje voelt degelijk aan. Steviger dan mijn iPhone oordopjes. Het snoer is gemaakt van een stevig soort rubber. De dopjes zelf zijn geseald. Ik krijg ze in ieder geval niet open. Het deel van het draad dat over het oor gaat is verstevigd en iets dikker dan het snoer zelf. Hierdoor zitten de oordopjes heel fijn en vallen ook niet snel uit je oor. Bovendien is het fijn dat de oordopjes niet alle geluid van buiten uitsluiten. Je kunt dus ook goed met muziek op hardlopen en toch die fiets of auto horen. Wel zo veilig!
De microfoon geeft een goed geluid. Ook voor de beller ben je goed en zonder veel bijgeluiden te verstaan. Muziek, waar ik de oordopjes eigenlijk voor heb gekocht, klinkt helder en duidelijk. Alleen te weinig bas, naar mijn smaak dan. Na het aanpassen van de equalizerinstellingen op mijn telefoon was het geluid acceptabel. Maar niet beter dan mijn Apple oordopjes.

Omdat het muziekgeluid mij toch wat tegen viel heb ik enkele reviews erop teruggelezen. Daar ging het telkens om de KZ-ATE S en KZ-ATE ED9 en niet om het model dat ik heb besteld, de KZ-ATE Stereo. Dus misschien heb ik de verkeerde besteld….

Kortom, het zijn heel degelijke oordopjes en prima geschikt voor bellen of een filmpje te kijken. Persoonlijk had ik iets meer bas in het geluid gehad. Maar, het geluid is niet slecht.

Toch kon ik het niet laten en heb ik inmiddels ook een setje KZ-ATE ED besteld. Kijken of die inderdaad meer bas hebben. Voor de prijs hoefde ik het niet te laten; €9.

 

kz-ate-Stereo oordopjes
KZ-ATE Stereo

 

Mijn verbazing was groot toen ik na 9 dagen de oordopjes al binnen had. Goed verpakt en in een mooi doosje, inclusief 3 reserve dopjes!

Over het geluid kan ik kort zijn; deze klinken inderdaad geweldig. Mooi vol geluid met voldoende bas. Door het zwaardere metalen oordopje vallen ze wel wat sneller uit je oor. Maar er zit een snoer aan dus!

Verpakking kz-ate

Kz-ate

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

Een reactie

  1. Rob
    2 mei 2017

    Vandaag het pakketje ontvangen. In 1 woord: Super oortjes! ?

Reacties zijn gesloten.