De gratis muziek app die je blijft verrassen

Iedereen die mijn blog af en toe bezoekt weet dat ik een muziekliefhebber ben. Ik luister ook best veel naar de radio. Meestal via internet radio maar soms ook via een app.
Eén van die apps is Jamendo. Dit is een muziekplatform waar je echt duizenden nummers kunt beluisteren èn downladen, compleet met cd hoesje en al. Gratis en volkomen legaal. En dat ook nog eens zonder reclame!
Maar, het zijn geen nummers die je kent en direct mee zingt. Het gaat namelijk om niet gesigneerde groepen en artiesten die hun muziek op Jamendo plaatsen in de hoop ‘opgepikt’ te worden en misschien ook ooit bekend te worden.
Doen ze dat echt helemaal gratis? Ja en nee.
De luisteraar thuis kan gratis naar de muziek luisteren maar commerciële bedrijven betalen er wel voor wanneer ze de muziek (op de achtergrond) gebruiken. Net zo als film- en documentairemakers die de muziek gebruiken in hun productie.
En als luisteraar ben je natuurlijk vrij om de artiest met een donatie te ondersteunen. Het hoeft niet maar het mag wel.

Net als bij Spotify, Deezer en Apple Music is het bij Jamendo mogelijk om een persoonlijke playlist te maken. Daarvoor moet je wel eerst een gratis account aanmaken.
Wanneer je een account hebt is het naast het maken van afspeellijsten ook mogelijk muziek te recenseren.

Wat muziek betreft is op Jamendo voor iedere muziekliefhebber wel wat te vinden; Blues, (Classic) Rock, Country, HipHop, Klassiek, Indie, Metal, Jazz, House, Lounge. kortom er zit voor iedereen wel wat bij.
Persoonlijk vind ik het prettig om af en toe wat anders te horen dan ‘de evergreens’ die iedere radiozender draait. En om zelf nieuwe muziek te ontdekken die niet door platenmaatschappijen, radiostations of dj’s uitgezocht of geplugd is.
Dus mocht je op zoek zijn naar (nieuwe) onbekende muziek, vrij van reclame of andere afleidende interrupties, dan is Jamendo misschien ook wel iets voor jou. Je moet er natuurlijk wel voor open staan!

Jamendo muziek categorieën

Jamendo is gratis te downloaden voor iOS en Android.

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.