Fietspad 2.0

In Eindhoven weten ze hoe je een druk verkeerspunt niet alleen veiliger kan maken voor fietsers en voetgangers maar daarnaast ook nog eens mooi om naar te kijken.

Nu kan ik er heel veel woorden aan spenderen maar dat voegt niks toe. Beelden zeggen soms meer dan woorden. Kijk maar eens naar het onderstaande filmpje van de – futuristisch ogende – Hovenring in Eindhoven, een combinatie van fietspad en  fietsbrug. Misschien is dit wel hèt fietspad van de toekomst, fietspad 2.0……

Fietsbrug 2.0

In Zoetermeer hebben we weliswaar (nog) geen fietspad 2.0 maar hebben we sinds eind 2013 wel een mooie – maar toch minder indrukwekkende – fietsbrug (2.0) over het spoor van de Randstad Rail; de Jan Waaierbrug.

Enkele jaren eerder – in 2005 – was er al een moderne fiets- en voetgangersbrug over de A12 geplaatst; de Balijbrug.

Fietsbrug
Balijbrug over de A12

 

Andere mooie moderne fietsbruggen in Nederland zijn onder andere de Nesciobrug in Diemen, met zijn 779 meter de langste fietsbrug van Nederland en de Melkwegbrug in Purmerend.

Nesciobrug
Nesciobrug

 

melkwegbrug
Melkwegbrug

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.