Een vuurwerkvrije jaarwisseling

Omdat onze honden bang zijn voor vuurwerk boekten wij een huisje op een vuurwerkvrij park, bospark De Heivlinder. Hoe is dat bevallen?

Aanleiding

De periode rond de jaarwisseling is voor onze honden geen pretje. Bij iedere knal of lichtflits gaan ze tekeer. Daarbij jut de een de ander ook nog wat op. Het gevolg; twee wild blaffende Jack Russells.
Het mannetje heeft op zich minder moeite met vuurwerk. Hij verstopt zich graag ergens onder en wacht af. Maar zijn oudere zus is echt bang. Zij gaat blaffen en weigert naar buiten te gaan en haar behoefte te doen.
Niet leuk voor de honden maar ook wij worden er onrustig van.
Daarom besloten we dit jaar weer een huisje te huren op een park waar geen vuurwerk is. Een park waar ook honden welkom zijn natuurlijk.

Park

Vuurwerkvrije huisjes zijn in trek. Je moet er dus snel bij zijn. Bovendien is het lastig een betaalbaar huis te vinden. Uiteindelijk kwamen we bij Bospark De Heivlinder terecht.
Het diervriendelijke park is onderdeel van Vrijrijck Vakantieparken, een organisatie die op drie plaatsen in ons land recreatiewoningen verhuurt. Een van die parken is De Heivlinder.

Het park ligt nabij Ermelo en midden in natuurgebied De Veluwe. Het is een kleinschalig park met vier- en zespersoons boerderijwoningen.
Het park maakt een knusse, wat familiare indruk. We worden vriendelijk ontvangen en kunnen snel naar ons huisje aan de rand van het park.

Het huisje

Het vrijstaande huisje blijkt een leuke zespersoons Veluwse boerderij te zijn. Er is beperkte ruimte om de auto te parkeren. In de tuin staat een leuk (afgesloten) houten tuinhuisje. Daar zijn spullen van de eigenaar opgeslagen.
De aangelegde tuin biedt veel privacy en zal buiten de winter om ongetwijfeld heel mooi zijn. Wij zien er helaas weinig van omdat het winter is.

Binnen blijkt het een grote woning te zijn. Groter dan verwacht. Bij binnenkomst sta je direct in de keueken. Alles is aanwezig. Bestek, kookgerei, koelkast met vriesvak, kookplaat, combi oven magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker.
Vanuit de open keuken kijk je direct de enorme woonkamer in. In de woonkamer staat ook de zespersoons eettafel.
Meest in het oog springend zijn de twee kastdeuren. Achter de deuren blijkt een echte bedstede te zitten. Ieder met eigen ingang.
In de woonkamer staat een grote, goed zittende hoekbank. Verder is er een kleine tv aanwezig. Het Digitenne zenderaanbod beperkt zich tot de basiszenders van de gemiddelde provider. Voldoende voor een vakantie dus.

Woonkamer De Heivlinder Keuken, bedstede De Heivlinder

 

 

 

 

 

Vanaf de bank kijk je direct de tuin in. De gaskachel is een leuke toevoeging. Die is namelijk in de wand geplaatst en daardoor van binnen en buiten te ervaren. Leuk voor in het voor- en najaar wanneer je nog wat langer buiten zit.
Door de grote ramen aan de tuinzijde komt er voldoende licht binnen.
Aan de andere kant van de keuken zijn de badkamer (douche en toilet), meterkast en de hoofdslaapkamer te vinden.
Alles ziet er prima uit. Het is schoon en de box spring bedden liggen goed.
Het hele huis is voorzien van centrale verwarming. Ook niet onbelangrijk: er is gratis internet. De kwaliteit is niet super maar in ons huisje is het voldoende om zonder problemen Netflix films te kijken. Al is de verbinding soms wat wisselvallig.

Omgeving

Het park ligt midden in de bossen in een omgeving waar voldoende te beleven is. Wij waren er slechts een weekend en zijn bij het huis gebleven.
Vanuit het park loop je het heidegebied en het Speulder- en Sprielderbos (het bos met de dansende bomen) in.
De omgeving is perfect voor fietstochten, mooie (bos)wandelingen, bezoek van musea – leuke dorpjes en steden. Op kleine afstand kan je verschillende watersporten beoefenen.

Vuurwerkvrij

Wij kozen dit park omdat hier geen vuurwerk wordt afgestoken. Op de omgeving rond het park heeft men echter geen invloed. Gelukkig staan er rond het park geen woningen. Dat scheelt natuurlijk.

In de omgeving hoor je overdag eigenlijk geen vuurwerk. Af en toe een knal van de carbidschieters / melkbusschieters. Maar dat is niet hard en binnen in het huisje amper hoorbaar. Helemaal wanneer je de radio of tv aan hebt staan.
Onze honden stoorden er zich niet aan.
Ook tijdens de jaarwisseling was het rustig. Siervuurwerk was niet te zien en het knallen beperkte zich tot wat carbid knallen. Gewoon vuurwerk hoorden wij binnen niet.
Op het park zelf was het stil. Het scheelt natuurlijk wanneer de meeste bezoekers een huisdier bij zich hebben en hier waarschijnlijk om dezelfde reden verblijven.
Een goede keuze dus om dit park te kiezen!
Jammergenoeg was het park op 1 januari alweer volgeboekt voor de komende jaarwisseling….

vrijrijck-de-heivlinder-vuurwerkvrij

Voorzieningen

Het park heeft niet veel voorzieningen. Er is een kleine shop. Voor de allerkleinsten is er een speelgelegenheid. In de nabije omgeving zijn echter alle voorzieningen te vinden.
Het is wel mogelijk om een fiets te huren die (indien gewenst) bij aankomst al klaar staat.
Bij de receptie zijn verschillende wandel- en fietsroutes te verkrijgen.
Wij waren er buiten het seizoen en kwamen er met een ander doel. We hebben er geen gebruik van gemaakt. Ik kan er dus geen oordeel over geven.
Mijn ervaring is dat het personeel zeer vriendelijk en behulpzaam was.

Paarden

Leuk om te vermelden is dat het ook mogelijk is om je eigen paard mee te nemen naar het park. Het park heeft een eigen manege met paardenbox waar je als gast overigens totaal geen last van hebt.
Je kunt er dus ook paard (huren en) rijden tijdens je vakantie.

Kamperen

Wat ons ook verbaasde is het kampeerterrein. Dit ziet er goed verzorgd uit. Mooie ruime plekken voorzien van electra, water en afvoerput.
Dat daar niet meer reclame voor wordt gemaakt.
Tussen de huisjes en het kampeerterrein liggen de voorzieningen voor kampeerders. Goed uitziende douches, toiletten, wasruimte met wasmachines en een recreatiegebouw met blbliotheek.

Conclusie

Dit hondvriendelijke park is ons uitstekend bevallen. We hadden het graag opnieuw geboekt ware het niet dat alles reeds gereserveerd was voor de komende jaarwisseling.
Het park maakt een goede verzorgde indruk en er heerst een ontspannen sfeer. Ons huurhuisje was schoon en prima in orde.
Wij hebben een perfecte jaarwisseling gehad. De honden volgens mij ook!
Het is zeker een park om naar terug te komen!

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.