Eten bij King’s Spareribs

De lekkerste spare ribs van Den Haag en omgeving en heel Nederland en heel Europa en de hele wereld.

Was op de website van King’s Spareribs te lezen. Benieuwd of ze dit ook waar konden maken. Dus besloten we er te gaan eten.

Met een kortingscoupon van Groupon kon dit ook nog eens heel voordelig; voor slechts €6,25 per persoon!

Het restaurant

King’s Spareribs heeft in Den Haag op korte afstand van elkaar twee restaurants. Eén aan de Prinsengracht en één aan de Gedempte Burgwal. Wij gingen naar het restaurant aan de Prinsengracht.
Het restaurant ligt op een steenworp afstand van tramhalte Grote Markt in Den Haag. Ideaal wanneer je met het Openbaar Vervoer reist.

Het restaurant ziet er van buiten niet echt aantrekkelijk uit en heeft meer van de doorsnee shoarma of pizzeria weg. Van binnen oogt het restaurant veel ruimer. Alles ziet er fris uit. Er staan iets meer dan tien tafels. Vrijwel allemaal vierpersoons. Twee tafels in het midden zijn voor wat grotere gezelschappen.
Vanaf sommige tafels heb je zicht op de wat hoger gelegen keuken.

Inrichting King's SpareribsHet eten

De ontvangst is vriendelijk. We mogen zelf een tafeltje uitkiezen. Na het gebruikelijke scannen van onze kortingsbon bestellen we een glas rode wijn en kiezen we ons eten. Beter gezegd we kiezen welke variant we willen; zoet, pittig of extra pittig (Jalapeño). Wij gaan voor de extra pittige variant.

De wijn wordt al vrij snel gebracht en is beter dan verwacht. Onder het genot van dit glas lekkere druivensap nemen we de zaak, die redelijk vol zit, in ons op. Het ziet er eenvoudig maar leuk uit. Je hebt voldoende ruimte en kijkt niet direct bij de buurman op zijn of haar bord. Omdat de meeste tafels langs de ramen staan heb je ook zicht op de wereld buiten het restaurant.
Er is ook muziek. Na enige tijd horen we het nieuws…. Het blijkt een radiozender te zijn. Toch een klein minpuntje. Gelukkig staat de radio niet te hard en is een goed gesprek mogelijk.

Redelijk snel wordt het eten geserveerd. Een bord met twee stukken gemarineerde Het eten bij King's Spareribsspareribs, wat Vlaamse frieten en een klein beetje sla. Los daarvan krijgen we een kom met een verse rauwkostmix. Op een aparte schaal worden vier sauzen geserveerd; Whiskey-, knoflook-, pittige- en ui-tomatensauce. In een los bakje zit de extra pittige Jalapeño sauce.

Zoals verwacht gaat het duidelijk om de spareribs. Die zijn inderdaad erg lekker. Goed gemarineerd en niet vet. Ook zitten er geen zwart verbrande stukjes aan.Sausjes King's Spareribs
De Jalapeño suace is (gelukkig) inderdaad pittig! Voor veel mensen té pittig horen we….
De bescheiden portie frietjes smaakt goed. Je kan er zelf desgewenst zout aan toevoegen. De sla is, zoals meestal, heel eenvoudig maar wel vers gemaakt.
Qua hoeveelheid is het menu voor ons voldoende.

Het gereedschap – vork en mes – is goed. Bij het eten van spare-ribs is er niets ergers dan een slecht mes!
Zoals het hoort staat er op tafel een goed gevulde servettenhouder en ligt er een vochtig doekje klaar om de handen schoon te maken.

Tijdens het eten bestellen we nog een glas van de lekkere rode wijn. Helaas blijkt die op te zijn…. Met excuses krijgen we een andere wijn, die ook smaakt, en hoeven slechts 1 glas te betalen.

Na het eten nog een Irish Coffee. Ditmaal zonder slagroom maar dat doet niets aan de smaak af; het smaakt prima!

De bediening is goed. Niet opdringerig, wel vriendelijk.

Conlusie

Of het nu de lekkerste spareribs van de wereld, Europa, Nederland of Den Haag zijn weet ik niet. Ik kan in ieder geval zeggen dat ze erg lekker en goed zijn!
Helemaal gelet op de prijs die wij betaalden; €6,25 per persoon (exclusief drankjes).

Wat ambiance betreft hebben we leukere (Sparerib) restaurantjes gezien.
Toch waren we ook nu weer aangenaam verrast. Een aanrader dus, helemaal wanneer je met een groter gezelschap voordelig en lekker spareribs wilt eten!
Food and Drink NL 600px

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

Een reactie

  1. Iwan
    8 april 2016

    Wij hebben er afgelopen week ook gegeten. Het is exact zoals je beschrijft! Het eten is prima, echte aanrader! Vooral als je een groot gezin / gezelschap bent of een kleine beurs hebt zoals wij. Bedankt voor je review!!!

Reacties zijn gesloten.