Eten bij Rhodos in Gouda

Vorige week hadden we eindelijk tijd om onze Groupon bon te verzilveren. Daarvoor gingen we naar het altijd leuke en gezellige Gouda. Na eerst wat door het centrum te hebben gelopen kwamen we op onze bestemming voor de avond: Grieks specialiteiten restaurant Rhodos. Het restaurant is te vinden aan de Korte Tiendeweg op slechts een tiental meter van het stadshart.

Omdat het schitterend septemberweer was waren we zo’n drie kwartier voor onze reservering al ter plekke. Bewust! We wilden namelijk eerst buiten op het terras nog een wijntje drinken. Het was kermis dus gezellig druk in het centrum. Genoeg te zien. Perfect terrassenweer. Ook al is de zon door de bebouwing vrij snel uit zicht. De temperatuur was goed.
Bij ons wijntje, dat overigens prima smaakte, kregen we een mandje stokbrood met kruidenboter.

Na lekker te hebben gezeten zijn we op het tijdstip van reservering naar binnen verkast. Daar werden we wederom vriendelijk ontvangen. Ditmaal door de eigenaar (neem ik aan). We mochten zelf een plekje uitzoeken in het sfeervolle restaurant.
Binnen heerste een goede, vriendelijke en ongedwongen sfeer. Het was ook aardig druk. Gelukkig was de aankleding niet overdreven. Je zag dat het Grieks was maar de enorme beelden die je elders soms tegen komt bleven ons bespaard!Rhodos Gouda

Al vrij snel kregen we de kaart met de bijbehorende uitleg. Ook nu kregen we een mandje stokbrood aangeboden. Omdat we dat buiten ook al hadden gehad (en we onze maag niet met stokbrood wilden vullen) hebben we dat beleefd afgeslagen.
Zoals vaker is het menu – een Mixed Grill – speciaal voor Groupon gasten samengesteld. Je hoeft dus niet te kiezen. Bij de schotel zitten schaaltjes rijst en patat. We konden ook nog kiezen uit een voorgerecht maar dat hoorde niet bij de Groupon Deal. Het nagerecht weer wel.
Volledig in Griekse traditie kregen we eerst een glaasje Ouzo, een fris anijsdrankje.Ouzo

Het viel ons op dat de communicatie tussen het personeel niet altijd goed ging. Zo kregen de gasten aan een tafel naast ons niet besteld eten en verkeerd drinken. Gelukkig werd daar totaal niet moeilijk over gedaan en zorgde de eigenaar er persoonlijk voor dat de juiste bestelling vlak erna op tafel stond.
Wat ons ook opviel was de muziek; die was niet Grieks. Niet dat dit nu perse moet. Soms ben je daar juist blij om…

Na nog een wijntje – flinke glazen trouwens – werd ons eten opgediend. Zoals uitgelegd een Mixed Grill schotel met wat sla. Voor in het restaurant was een koud buffet waar we zelf konden kiezen en opscheppen wat we wilden hebben.

De Mixed Grill schotel zag er heerlijk uit. Het rook goed en bleek ook goed te smaken. Niet droog maar precies goed. Met een lekker geroosterde smaak. Het koude buffet was eenvoudig maar lekker en goed. De schaaltjes rijst en frietjes smaakten goed maar waren aan de krappe kant voor twee personen. Bij het vlees zaten twee heerlijk frisse sausjes op yoghurt basis.Mixed Grill Schotel Rhodes Gouda

Nu hebben wij vaker Grieks gegeten maar dit was echt lekker. Het was voor ons ook precies genoeg.

Het personeel was vriendelijk en je kon gewoon rustig blijven zitten. Je werd niet ‘weggekeken’.  Voor zover wij konden zien waren er weinig Groupon gasten. Veel bekende, terugkerende gasten. Een goed teken.

Na het hoofdgerecht konden we van de kaart kiezen. We namen een ijssorbet en een Irish koffie. Als afzakkertje bestelden we een Frangelico. Dit bleek niet vaak besteld te worden. Maar.. bij navraag hadden ze het wel. Top!Nagerecht Restaurant Rhodos Gouda

Na al dit lekkers was het tijd om weer te vertrekken. Tijdens het afrekenen viel op dat het mandje stokbrood van het huis was. De rekening was heel schappelijk. Vrij goedkoop zelfs. Terwijl we een leuke, lekkere avond hebben gehad. Een ervaring rijker.

Na afloop hebben we even een rondje over de kermis gelopen. Ook al hoefde ik nergens in met mijn volle maag!

Onze ervaring met Grieks restaurant Rhodos in Gouda? Wij komen er zeker terug. Maar dan als ‘normale’ gasten.

Het viel mij trouwens op dat naast het restaurant Brownies & Downies zit. Een winkel waar je naast koffie, high thea en een kleine kaart ook gratis WiFi hebt. Het lijkt mij een goede plek om buitenshuis te werken! Moet ik ook maar eens uitproberen.

Tip

Wil je hier met 25% korting over de hele rekening – incl. drankjes – eten? Misschien is dit dan wat voor je….

 

Food and Drink NL 600px

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.