Een app die je iPhone en iPad opschoont

Android gebruikers kennen het probleem dat je telefoon en tablet na verloop van tijd steeds trager wordt. Een van de oorzaken is achtergebleven ‘rommel’ van verwijderde programma’s en bestanden.
Om die achtergebleven rommel te verwijderen download je simpelweg één van de vele Android apps die vervolgens je apparaat flink opschoont.

Wij Apple gebruikers hebben weliswaar minder last van een trager wordend systeem. Toch loont het de moeite af en toe je apparaat eens goed op te schonen.
Vooral wanneer je – zoals ik – zuinig met de beschikbare opslagruimte om moet gaan. Op mijn (64 Gb) iPhone heb ik dan geen ruimtegebrek maar op mijn (16 Gb) iPad moet ik toch oppassen.
Daar komt bij dat ik regelmatig nieuwe apps uitprobeer (en weer verwijder wanneer de app niet bevalt). Dus een app die mijn iPhone en iPad opschoont is altijd welkom.
Na wat zoeken en uitproberen gebruik ik al meer dan een jaar de Memory & Disk Scanner App uit de AppStore. Deze app is gratis maar bevat dan wel reclame. Voor €0,99 heb je de pro versie. Memory & Disk Cleaner app

Nadat ik de gratis versie een tijdje had gebruikt heb ik toch de pro versie aangeschaft. Niet alleen om van de reclame af te zijn maar ook om de maker te steunen.

De app zelf werkt heel eenvoudig. Na installatie neemt de app slechts 12,1 MB ruimte in op je schijf. Via het tandwiel op het hoofdscherm kom je bij de instellingen. instellingen-appDaar geef je op wat je app moet doen wanneer die wordt opgestart. Wanneer je terug keert naar het hoofdscherm start je het opschonen. Dat kan door op het Memory wiel of door op het Disk wiel te tikken. De One Click optie laat je zowel Memory als Disk tegelijk opschonen.

memeory-disk-cleaner

memory-disk-scanner-app memeory-disk-cleaner

De eerste keer dat ik de app gebruikte ging het om bijna een Gigabite! Nu nog slechts om enkele tientallen MB’s. Maar toch. Iedere MB telt!

Ik heb dus goede ervaring met de app en ben een zeer tevreden gebruiker. Voor mij is de app de 99 eurocent dan ook dubbel en dwars waard!

 

 

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.