Hoe kun je toch Nederlandse TV kijken in het buitenland?

Thuis en op de camping maken wij goed gebruik van de Ziggo Horizon Go app. In Nederland is dat zonder problemen goed te doen, mits je over een goede WiFi verbinding beschikt (of een grote 3/4G databundel).
Maar tijdens je vakantie in het buitenland is het een ander verhaal. Ziggo’s Horizon app werkt namelijk alleen binnen onze landsgrenzen. Het programma kan aan je ip-adres ‘zien’ of je vanuit Nederland inlogt.

Nu is het tijdens de vakantie niet de bedoeling om ook nog veel Nederlandse tv te kijken maar er zijn van die momenten dat het leuk is om Nederlands commentaar te hebben. Bijvoorbeeld tijdens WK en EK wedstrijden of tijdens andere sport evenementen zoals de Tour de France, Giro, Vuelta, Olympische spelen of atletiek wedstrijden.
Maar dat stuit je al snel op de ip blokkade van Ziggo/KPN.

Gelukkig zijn er manieren om die blokkade te omzeilen. Sommige opties zijn gratis maar hebben beperkingen. Je hebt vaak een te trage verbinding waardoor het beeld gaat haperen en meestal ook heel weinig MB’s waardoor je maar kort gebruik kan maken van de dienst.

App

Ik gebruikte zelf naar volle tevredenheid een voordelige betaalde VPN dienst maar …. sinds kort kan dit gratis. Het enige dat je hoeft te doen is Opera’s gratis VPN app uit de Appstore (of Playstore) te downloaden. De installatie gaat bijna automatisch. Geen lastige instellingen dus.

imageZorg er voor dat je Nederland als regio kiest en je kunt in het buitenland Nederlandse tv kijken. Ik heb met de Ziggo Horizon Go app tijdens vakantie in Frankrijk op de iPad gewoon naar de reguliere Nederlandse publieke en commerciële zenders (en MyPrime) kunnen kijken.
Op campings werkt het echter niet altijd omdat je signaal uiteindelijk via ‘hun’ internetverbinding verloopt en je daar geen invloed op hebt. Je zou dan thuis -bijvoorbeeld met een Raspberry PI of oude computer – een VPN netwerk op kunnen zetten en vanuit het buitenland in kunnen loggen. Dit is een redelijk technisch verhaal maar op internet is hier de nodige informatie over te vinden.

rp_image-2-300x173.jpeg

Een alternatief voor de Opera VPN is DotVPN. Ook dit programma is gratis en onbeperkt te gebruiken. Als app of gewoon vanuit je browser.

Browser

DotVPN is een goede optie wanneer je een laptop gebruikt en geen apps kunt installeren. Deze browserextensie werkt ook zonder data beperkingen en is ook gratis. Voor vrijwel ieder platform is er wel een optie. Het werkt heel eenvoudig. Het enige verschil met de Opera VPN app is dat je nu via een browser kijkt.
Wil je met DotVPN naar Ziggo kijken dan moet je Mozilla’s Firefox gebruiken. Andere browsers doen namelijk vaak moeilijk i.v.m. (het onveilige) Microsoft Silverlight waar Ziggo (nog steeds) mee werkt.

Minpuntje

is dat niet alle zenders uit de Horizon Go app via de VPN route buiten Nederland werken. Zo werkt HBO (zowel via de Horizon Go als de eigen HBO Go app) niet en zijn sommige zenders – waaronder de Belgische publieke zenders – in het buitenland niet beschikbaar. Volgens Ziggo heeft dit met de rechten te maken. De ‘normale’ Nederlandse publieke en commerciële zenders, MyPrime en het merendeel van het overige zenderaanbod werken met gebruik van een VPN net als thuis. Voldoende voor een vakantie, lijkt mij.

Jammergenoeg heeft Netflix sinds kort alle VPN verbindingen geblokkeerd. Dus ook betaalde opties hebben geen zin!

Ik gebruik Ziggo als voorbeeld maar het werkt natuurlijk ook voor gebruikers van andere Nederlandse TV aanbieders zoals KPN en Tele2.

Fijne vakantie!  ;-)

Hou er altijd rekening mee dat gratis VPN verbindingen niet 100% veilig zijn. Wanneer je een betaalbare, veilige en goede VPN zoekt adviseer ik je ibVPN.

Kijk je graag naar films, series of documentaires? Lees dan mijn blog over Kodi op je android telefoon (of windows/Ubuntu pc of MacBook, ).

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

Een reactie

  1. Jannes
    28 mei 2016

    Het werkt ook bij KPN kan ik je vertellen. Leuk om nu zonder schotel vanaf de camping het nieuws thuis te kunnen volgen. Goede blog!!

Reacties zijn gesloten.