Nieuwe Instagram mogelijkheden

Afgelopen week – ik merkte het zelf vrijdag – maakte Instagram een nieuwe functionaliteit in Nederland beschikbaar, Albums.

Deze nieuwe functionaliteit maakt het gebruikers mogelijk om meerdere foto’s en/of video’s in één bericht te delen. In de nieuwe gallerij is plaats voor in totaal 10 foto’s of filmpjes.

Instagram Albums werkt eigenlijk heel simpel. Tijdens het uploaden van je foto of video klik je op het nieuwe icoontje rechts onder in het scherm en je selecteert   Het beeldmateriaal dat je wilt uploaden. De gekozen items krijgen een duidelijk nummer zodat je weet hoeveel je er geselecteerd hebt.

instagram functionaliteit

Ook is het mogelijk om de volgorde van je beeldmateriaal tussentijds te wijzigen. De foto’s en filmpjes zijn vervolgens per stuk aan te passen zoals je al gewend bent. Na het aanpassen kun je iedere foto of video afzonderlijke van tekst en tags voorzien of ervoor kiezen alleen de omslagfoto – foto nummer 1 – van een tekst met tags te voorzien. Q

instagram foto's

Wanneer je het beeldmateriaal geplaatst hebt krijg je één omslagfoto te zien. Een album heeft tenslotte een voorkant. Door te swipen krijg je uiteindelijk de andere foto’s en/of filmpjes te zien. Met bijbehorende tekst natuurlijk.

instagram swipen

Super handig. Het is nu niet meer nodig om met een app als Layout eerst een compilatie van verschillende foto’s te maken. Het kan nutuurlijk nog steeds.

Met Instagram Album kun je natuurlijk ook leuke overzichten maken: je 10 mooiste foto’s in verschillende categorieën. Leuk wanneer je bijvoorbeeld een dagje weg bent geweest of een feestje hebt gehad! Of gewoon je 10 mooiste foto’s van de week/maand. Het is maar een idee….

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.