Kan ik Mister Ribs aanbevelen?

Op loopafstand van NS-station Den Haag Hollands Spoor is sinds mei dit jaar Mister Ribs gevestigd. Een grill- restaurant waar je vlees, vis en steengrill gerechten kunt eten voor een schappelijke prijs.
Om hun naamsbekendheid te vergroten loopt er momenteel een Groupon actie waarmee je goedkoop onbeperkt spare-ribs kunt eten.
Als fervent Groupon gebruikers proberen wij dit nieuwe restaurant natuurlijk zelf uit. 

Mr. Ribs zit aan de Stationsweg, recht tegenover station Den Haag HS. Omdat parkeren in De Haag centrum soms lastig is en ook vrij prijzig, gaan we met het openbaar vervoer. Net zo makkelijk, dan kan je ook een wijntje drinken! Je kan overigens voordelig parkeren in de Q-parking Laakhaven. Maar dan moet je wel een stukje lopen.

IMG_2015-09-09 10:02:21
Op loopafstand Den Haag HS

 

Eerste indruk

Bij binnenkomst werden we heel vriendelijk ontvangen. We mochten zelf een plekje uitzoeken. De bezetting was redelijk.

Het is een gezellig restaurant met schaarse verlichting. Ik vond het leuk om te zien hoe men het het ingericht door gebruik te maken van oude pallets en steigerhout. Leuke beschildering en dingetjes aan de muur.
Vanaf onze plek hebben we zicht op de receptie en kunnen we een blik in de half open keuken werpen.

IMG_2015-09-09 09:47:23
De receptie en keuken

 

Al snel krijgen we de kaart en wordt onze Groupon code vanaf de telefoon gescand. We bestellen de hete (en pittigste) variant spare-ribs….. en gelijk een maar wijntje. In afwachting van de wijn nemen we het interieur verder in ons op.

IMG_2015-09-09 09:45:56

IMG_2015-09-09 09:46:25

De wijn  – die je bij Groupon altijd bij moet betalen – is niet verkeerd. Niet super maar ook niet zo dat je het direct uit wilt spugen.

De (enige) serveerster is druk bezig met nieuwe klanten en het uitserveren van eten en drinken. Wat ik voorbij zie komen ziet er goed uit!

Het eten

Ons eten wordt op het juiste moment – niet te snel, maar ook niet te laat – geserveerd. Een schaaltje rauwkost, frietjes en ieder een groot bord met daarop anderhalve spare-rib. Op het bord de hete Madame Jeanette saus en een knoflook sauce. Los daarvan krijgen we een zakje mayonaise en een verpakt vochtig doekje om de handen achteraf te reinigen.

Aangezien het onbeperkt spare-ribs eten is kunnen we gedurende twee uur gewoon bij bestellen. Op zich is dat nooit aan ons besteed. Wij zijn geen grote (vlees)eters en gaan voor kwaliteit boven kwantiteit.
Zoals verwacht blijkt één bord meer dan genoeg te zijn.
Het vlees is lekker gekruid en super gaar waardoor het makkelijk van het bot komt. Ik denk eerst voorgekookt en daarna gemarineerd en geroosterd. Het is gelukkig nergens verbrand maar heeft wel de lekkere bbq smaak!

IMG_2015-09-09 09:46:47
Het eten
IMG_2015-09-09 09:46:38
met frietjes

De bediening is zo als het hoort. Niet opdringerig maar wel beschikbaar. Wanneer de serveerster op weg naar een andere gast langs loopt kijkt ze glimlachend naar de etende gasten. Eén wenk en ze is er.

In het restaurant wordt vrolijke, tropische Caribische muziek gedraaid. Het geluidsniveau is zodanig dat je ook nog een ‘gewoon’ gesprek kunt voeren.

Conclusie

Nu aten wij er met de Groupon bon echt super goedkoop maar de ‘normale’ prijzen zijn ook goed. zeker voor wat je krijgt.

Opvallend is dat verschillende mensen (uit de buurt?) eten op komen halen (take away). In de loop van de avond blijken wij één van de weinige Groupon gasten te zijn. De meeste mensen betalen de normale prijs. Dat is een goed teken. We hebben wel eens meegemaakt dat het hele restaurant vol zat met ‘Groupon’ gasten.

Ik denk dat deze zaak het wel gaat redden; goede, vriendelijke bediening, leuke aankleding en – het belangrijkste – goed eten voor een leuke prijs. Om antwoord te geven op de vraag of ik Mr. Ribs zou aanbevelen kan ik volmondig ” JA” zeggen. Mister Ribs is een echte aanrader!!

Ik denk dat wij er zeker eens terug komen maar dan als ‘normaal’ betalende gasten.

 

IMG_2015-09-09 09:45:43

 

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.