Met kortingsbon bij Delphi in Gouda gegeten

restaurant Delpi GoudaMet een voucher van vakantieveilingen zijn we bij Grieks restaurant Delphi in Gouda gaan eten.

Vorig jaar hebben we hier ook met een kortingsbon gegeten. Dat was goed bevallen, ondanks sommige negatieve berichten op internet. De ontvangst was vriendelijk en het eten super lekker. Benieuwd hoe onze hernieuwde kennismaking eruit zou zien. Hebben ze het succes vol kunnen houden?

 

DelphiBij binnenkomst was het niet echt druk. Ongeveer een kwart van de zaak was gevuld. Omdat er – zoals bij ons vorige bezoek – niemand naar ons toekwam zijn we door de winkel naar de bar gelopen. Na ons daar te hebben aangemeld mochten we een tafeltje uitzoeken.

Na ons kwamen er nog wat mensen, allen met een bon van vakantieveilingen, binnen.

We kregen eerst ieder een Grieks Tzaziki drankje. Daarna bestelden we een glas (Griekse?) rode wijn.

Vervolgens kwam de menukaart die speciaal voor vakantieveilingen klanten was samengesteld. Menukaart Delphi

Na een keuze te hebben gemaakt was het wachten op het voorgerecht (Dolmadakia met yoghurtsaus en stokbrood met kruidenboter). En dat duurde lang, te lang. Ons glas wijn was inmiddels ook leeg.

De ober vergat echter te vragen of we wat wilden drinken. Iets wat je als restaurant nooit maar dan ook nooit moet vergeten. Aan drank is veel te verdienen. Helemaal bij klanten die met een goedkope bon komen eten. Aan dat eten zal het restaurant niet veel verdienen.

Na een wijntje te hebben besteld was het wachten op ons hoofdgerecht (Bifteki schotel en varkenssteak in champignonsaus). Ook dat duurde erg lang.

Uiteindelijk werd ons wachten wel beloond met een lekkere maaltijd! Verwacht geen haute cuisine maar lekker eenvoudig eten dat op een leuke manier gepresenteerd wordt.

Als nagerecht kregen we ijs. Ook dit was leuk gepresenteerd.

Al met al lekker gegeten alleen erg lang moeten wachten.

 Delphi-2

Een vergelijking met de vorige keer?

Toen werden we bij binnenkomst opgevangen door een vriendelijke dame. Na bestelling kwam het eten vlot op tafel en was de bediening attent.

Nu was de bediening wel vriendelijk maar niet oplettend. En dit was niet te wijten aan drukte want het restaurant was op zijn drukst slechts voor een derde gevuld en er liep voldoende personeel rond.

Delphi bord

Qua hoeveelheid was het – net als vorige keer – voldoende. Het eten werd geserveerd met een klein schaaltje frietjes en een schaaltje rauwkost. Dit laatste kon mij persoonlijk niet enthousiasmeren.

Kregen we de vorige keer een echte dame blanche als toetje, nu waren het drie kleine rolletjes ijs met chocola.

Dit smaakte wel goed!

 Delphi binnen

Ondanks het feit dat we er lekker hebben gegeten was dit wel de laatste keer. Tijd voor wat anders.

De volgende aanbieding via vakantieveilingen hebben we al geboekt……

Delphi visitekaartjeDe foto’s zijn genomen toen vrijwel alle gasten weg waren. De zaak zat voller!

Food and Drink NL 600px

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites.