Restaurant Koetjes en Kalfjes in Zoetermeer

 

Onlangs ben ik weer eens met een kortingsbon in een restaurant gaan eten. Ditmaal bij Koetjes en Kalfjes in Zoetermeer. Hoe is dit bevallen? 

Restaurant Koetjes en Kalfjes Zoetermeer, één van de zeven vestigingen in de randstad, blijkt bij het reserveren tot 1 september 2014 open te zijn. Daarna gaan ze een maand dicht om vervolgens als herboren en onder een nieuwe naam weer open te gaan. We waren dus net op tijd om in dit filiaal te kunnen eten!

Het restaurant is gevestigd in een monumentale boerderij in de wijk Oosterheem en ziet er van binnen modern uit. Blikvangers zijn de grote kroonluchters. De toiletten zijn schoon en luxe.

Omdat het zonnetje lekker scheen hebben we buiten op het terras gezeten. Het is geen mooi terras. Dit komt vooral omdat het aan een redelijk drukke weg ligt, er een Randstadrailtrein langs rijdt en er geen beschutting (en gezelligheid) in de vorm van wat planten of een windscherm is aangebracht.

Hier drinken we eerst een wijntje (of twee). Je moet wel opletten dat je half lege glas tussendoor niet wordt bijgevuld (en je weer voor een nieuw wijntje mag betalen). De Italiaanse wijn was lekker. Ik moest er wel goed op letten dat ik telkens dezelfde wijn kreeg en niet een totaal andere (goedkope) wijn (wat één keer gebeurde)!

Voor mensen met een Groupon kortingsbon is er een speciaal menu samengesteld waar uit gekozen kan worden. De keuze is redelijk. Aan vegetariers is ook gedacht. Wat wel opvalt is dat voor een aantal gerechten extra bij moet worden betaald. Ook frietjes kosten €2,75 extra. Wat verder opvalt is dat het restaurant ‘tussengerechten’ op de kaart heeft staan. Daarvoor moet wel bijbetaald worden.

Tijens het wijntje buiten kregen we een amuse. Dit bleek achteraf gang één (van de vier) te zijn.; een bordje met tomaat, rucola en een klein glas met een krab/garnaal cocktail die goed smaakte!kkamuse

Vervolgens kwam al vrij snel het voorgerecht. Wij hadden Carpaccio besteld. Het vlees was goed. Wat ontbrak was een beetje peper en zout. Overigens krijg je nergens een servet bij.

KK3

Na het voorgerecht was het wachten, heel lang wachten. Het (jonge) personeel was heel moeilijk te bereiken terwijl het niet druk was. Opvallend was dat er gedurende de avond telkens iemand anders aan je tafel stond. Wat ik ronduit vervelend vond was dat tussendoor tot twee keer toe geprobeerd werd je een tussengerecht ‘aan te smeren’. Uiteraard tegen bijbetaling.

Het hoofdgerecht – entrecote – was goed. Vooraf werd keurig gevraagd hoe je het vlees wilde hebben. Jammer was de schuimige béarnaisesaus. Ik vond het niet bij het vlees passen. Het gerecht was naast het vlees wel minimaal. Ik had er tegen betaling groenten bij kunnen (moeten?) bestellen. Gelukkig had ik er tegen bijbetaling wel een frietje bij besteld. Anders had ik gewoon honger gehad (en ik ben geen groot eter)! Na afloop bleven de vuile borden (veel te) lang op tafel staan.

kkHoofdgerecht

 

kkhoofdgerecht2

Als desert hadden we een Irish Coffee en een sorbet. De Irish Coffee was goed, het ijs iets minder.

KK1

Toen kwam de rekening. Die was hoog, veel te hoog! Bleek dat de kortingsbon er ook vrolijk op stond. Nadat dit was gecorrigeerd bleek ook het desert – Irish Coffee en sorbet – in rekening gebracht te zijn. Zonder ook maar enig excuus werd ook dit aangepast en konden we afrekenen. Dit scheelde toch €60! Hierna ook niemand van het personeel meer gezien.

Conclusie

De lokatie is redelijk. Het terras is door de ligging niet echt gezellig. De bediening is rommelig maar op zich wel vriendelijk. Wel opletten dat je niks extra wordt aangesmeerd, je wijn niet halverwege al wordt ‘bijgevuld’, je dezelfde wijn krijgt en dat de rekening klopt!

Het eten is niet bijzonder, te weinig en veel te duur!

Kortom, wij hebben in het verleden goede ervaring met Groupon kortingsbonnen opgedaan maar dit viel tegen. Niks ten nadele van Groupon overigens. Soms kan je gewoon pech hebben!

Update

Koetjes en Kalfjes Zoetermeer heeft geen verbouwing ondergaan maar is net als de filialen in Alphen aan den Rijn, Den Haag, Leiden en Oegstgeest failliet gegaan. De vestiging in Amsterdam is nog wel open.

Op de lokatie van Koetjes en Kalfjes in Zoetermeer heeft op 29 september Hudson Bar & Kitchen een nieuw filiaal geopend.

 

kkbinnenkkkroonluchterkkbinnenpilaar

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.