Texel onze nieuwe vakantieplek?

Het is er eindelijk van gekomen; ik ben naar Texel geweest. Andere waddeneilanden had ik al bezocht maar Texel schoof ik maar voor mij uit. En dat terwijl het zo dicht bij is.
En wat blijkt? Het is echt de moeite waard! Ook of misschien wel juist bij minder mooi weer. 

Omdat het buiten de vakantieperiodes altijd goedkoper is een huisje te huren besloten we voor de verandering eens een luxe huisje te huren. We gingen in november naar De Sluftervallei, een huisje op een Landal park.

Vanaf Den Helder is het een klein half uur met de veerboot. Eenmaal op het eiland kan je gelijk doorrijden naar het park in het noorden van het eiland. Wij kozen ervoor een alternatieve kustroute te nemen. Konden we gelijk een stukje met de honden lopen. Want die gaan altijd mee!

Het park

De Sluftervallei is best een groot park. Het ligt op een mooie lokatie in de duinen. Afhankelijk van je tempo loop je via een mooi pad in een half uurtje van het park naar het strand. Omdat de honden overal wilden snuffelen deden wij er echter wat langer over….

Het park heeft alle luxe die je mag verwachten van een Landal park. Winkel, tennisbaan, speelvoorzieningen voor kinderen, animatieprogramma, fietsverhuur, zwembad, mini golf, petanquen, restaurant etc. Ons huisje was standaard voorzien van gratis WiFi. En dat werkte op dit park prima. We konden zonder problemen Netflix films kijken!

Strand Texel

 

 

 

Het huisje

We hadden een luxe huisje, type 4EL. Deze vrijstaande huisjes zijn standaard voorzien van bubbelbad, inloop douche, dubbele wastafel, apart toilet, wasmachine en droger, sauna èn zonnebank.Huisje type 4EL

De keuken is verder voorzien van alles wat voor een (korte) vakantie nodig is, inclusief vaatwasser en oven. En, er waren ook goede pannen en scherpe messen. Dat is lang niet altijd zo. Misschien omdat dit een luxe huisje was?De gaskachel

Vooraf moesten wij even wennen aan de gedachte van een open haard op gas. Geen lekker knetterend geluid van houtblokken en die lekkere houtgeur. Maar in de praktijk bleek dat gelukkig heel erg mee te vallen. Het heeft zelfs zijn voordelen. Je hoeft geen hout aan te schaffen of mee te nemen en… de kachel bij vertrek ook niet schoon te maken. De kachel in dit huisje gaf bovendien mooie vlammen en veel warmte. Zo veel dat we de centrale cv zelfs uit hebben gezet  omdat het gewoon te warm werd.

De hoofdslaapkamer was voorzien van een flatscreen tv met HDMI ingang (handig als je bv Apple TV of een Google Chromecast mee neemt). De vooraf opgemaakte boxspring bedden waren super. Niet te hard, niet te zacht. Alleen vond ik de kussens niks. Te klein en te zacht. Maar dat is een kwestie van smaak!
Voor je kleren is er ruim voldoende kastruimte.
De tweede slaapkamer hebben wij niet gebruikt.

De vrijstaande, boerderij-achtige huisjes, zijn zo geplaatst dat je toch uitzicht èn privacy hebt. Het gebied rondom de huisjes (in dit deel van het park) voelde ook heel natuurlijk aan. Door de heuvels had je bovendien het gevoel echt midden in de duinen te zitten.
Omdat het november was en het flink waaide en regende hebben we geen gebruik gemaakt van het terras (en andere buitenvoorzieningen op het park).
Op de website van het park zijn goede foto’s van de inrichting van het huisje te zien. Ik kon ze zelf niet mooier maken.

Het eiland

Net als Ameland, het andere TV-TAS eiland – of moet ik tegenwoordig net als Arjen Lubach TV-ASBEST eiland zeggen? – dat ik bezocht, is er voldoende te doen.

Het hangt een beetje van het weer af. Maar het meest voor de hand liggen buitenactiviteiten. Er is enorm veel ruimte op het eiland. En vriendelijke mensen. Het eiland heeft lange, brede stranden waar je heerlijk kan wandelen, jutten, paardrijden of fietsen. Leuke dorpjes met winkels, restaurants en kroegjes.
Verder zijn er verschillende musea die je kan bezoeken. Wij bezochten o.a. het juttersmuseum Flora, het andere juttersmuseum en een echte aanrader!.

Juttermuseum Flora, Texel

In de zomermaanden zijn er enorm veel sportieve (watersport) mogelijkheden. In het voor- en najaar ben je wat meer afhankelijk van het weer en aangewezen op ‘binnen’ activiteiten. Maar ook die zijn er voldoende. Wij kwamen er om te onthaasten; Lekker eten, wandelen met de honden, lezen en luieren.
Het eiland is ook groot genoeg om er met de auto op uit te trekken. Je hebt het echt niet in één dag bekeken!

Haven Texel

Kortom, wij waren zeer te spreken over het park, het huisje èn het eiland. Ondanks het slechte weer. Hier komen we zeker terug. Misschien komend najaar weer. Waarschijnlijk ook weer in eenzelfde type huis. Landal Miggelenberg krijgt er dus een geduchte concurrent bij!

Strand Texel

Veerboot Texel

Jack Russell Texel strand

Strand Texel

Pad Landal Texel
Texel, Paal 28 strand
Texel Sluftervallei Landal

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites.