Twee apps die iedere muzikant moet hebben

Wanneer je het over apps voor muzikanten hebt worden deze twee apps zelden genoemd. Jammer want het zijn echt goede apps. En niet alleen voor de beginnende muzikant.

Het gaat om twee gratis apps van dezelfde ontwikkelaar; Jamn Player en Jamn Multi Tool Pro.

Jamn Player

Jamn player is een iPhone / iPad app die muziek op je apparaat analyseert en vervolgens aangeeft in welke toonsoort een nummer staat en welke akkoorden worden gebruikt. De app laat je de gebruikte akkoorden zien terwijl je het liedje afspeelt. Super handig wanneer je wilt leren of meespelen.
Het analyseren van de muziek gaat vrij snel. Binnen een minuut is het al klaar. De akkoorden worden daarna in TAB voor (bas)gitaar, ukelele of op de toesten van een piano getoond. De akkoorden zijn door professionele muzikanten gecontroleerd op juistheid!

Ideaal voor de beginnende muzikant. Al moet ik zeggen dat ik – en ik speel al wat jaartjes gitaar – het ook een erg leuke app vond.
De app gebruikt nummers die in je iTunes bibliotheek of op je toestel staan. Het is ook mogelijk zelf nummers op iTunes te zoeken en aan je bibliotheek toe te voegen.

jamn-player

Jamn Multi Tool Pro

De (voor mij) echt interessante app is Jamn Multi Tool Pro. Dat deze app zo onbekend is blijft mij een raadsel. Jamn multi tool pro app

Met de app zie je niet alleen welke noten en akkoorden in een bepaalde toonsoort gespeeld kunnen worden maar de akkoorden worden ook met hun vingerzetting getoond. DIT is een app die iedere muzikant zou moeten hebben. Of je nu beginner of ervaren muzikant bent, piano, gitaar of ukelele speelt. En de app is bovendien nog gratis ook!

Ik kan veel over de app schrijven maar onderstaande filmpjes maken het veel sneller duidelijk.

Andere gratis apps van Jamn in de Appstore:

chords-finder app
Akkoorden zoeker app
Jamn tuner app
Tuner app

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook waarom ik mijn gitaareffecten en versterker verkocht heb.

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.

Een reactie

  1. Rico
    20 februari 2017

    Gelijk de apps binnengehaald ? Ik ben blij met je tip. Bedankt!??

Reacties zijn gesloten.