Voor Het Kiezen

Internet is vandaag de dag de plek om leuke, vernieuwende (tv) programma’s te kijken. Veel leuker dan de programma’s die de zenderbazen ons op tv voorschotelen. 

Eén van die verfrissende programma’s vind ik Voor Het Kiezen van de NOS Lab. De ondertitel van het programma zegt eigenlijk al waar het over gaat; Wat vind jij, wat vinden zij?

Voor Het Kiezen gaat op een leuke manier in op de komende Tweede Kamerverkiezingen. Met het op jongeren gerichte programma proberen de makers je uit je comfort zone te halen door je de mening en argumenten van andersdenkenden te laten horen zonder een waardeoordeel te geven. De bedoeling is om je over het onderwerp na te laten denken en je een gefundeerde (eigen) mening te laten vormen.

De opzet is heel eenvoudig. Je maakt een keuze uit één van de vijf actuele thema’s (Onderwijs, Immigratie, Normen & Waarden, Klimaat en Ontwikkelingshulp) waarna je een bij het gekozen thema passende stelling te zien krijgt.
Vervolgens geef je aan of je het Eens of Oneens bent met de stelling.
Daarna krijg je te zien wie van de 12 mensen op het scherm het niet met je eens is.
In een kort filmpje krijg je zijn of haar argumenten te horen.

Ook al behoor ik niet tot de doelgroep van de makers. Ik blijf het leuke, vernieuwende ‘tv’ vinden!

 Link naar de website van Voor het Kiezen.

Internet TV

 

 

Philippe Geschreven door:

Op Dagelijkse Zaken schrijf ik over van alles en nog wat; gadgets, reizen, computers, eten, muziek, filmpjes etc. Eigenlijk alles wat het leven leuk en bijzonder maakt. Daarnaast schrijf ik (in opdracht) voor andere websites en heb ik een blog over mijn chronische darmaandoening.